Advertentie

Softonic-recensie

Alleen de moeite waard met een Office 365-abonnement

Baalde jij ook dat je Microsofts Office-suite niet op de iPad kon gebruiken? Dat hoeft nu niet meer, want Microsoft heeft zowel Word, Excel als PowerPoint voor de iPad uitgebracht. De programma's zijn speciaal ontworpen voor de iPad en zijn geen snelle ports van de iPhone versies.

Wil je documenten maken en bewerken? In dat geval heb je een Office 365-abonnement nodig. De gratis versies zijn namelijk alleen geschikt om Office-documenten te bekijken.

Pittige leercurve

Voor de desktop is Microsoft Word een uitstekend programma. Het is zeer krachtig en steekt nog altijd met kop en schouders boven de concurrentie uit. Op de iPad doe je alles wat je normaal met de muis zou doen, maar nu met touch controls.

Gebruik je Microsoft Word al, dan heb je de iPad-app ook zo onder de knie. Alle belangrijke functies zijn aanwezig: documenten maken met verschillende sjablonen, teksten schrijven met veel verschillende lettertypes en het bewerken van documenten op je iPad of OneDrive.

Slordige touch controls

Documenten maken en teksten bewerken is eenvoudig. Daarentegen is het uitvoeren van de meer ingewikkelde functies soms lastig. Typen op het digitale toetsenbord gaat nog wel, maar je tiksnelheid is natuurlijk minder hoog dan met een normaal toetsenbord.

Daarnaast is het bewerken van beelden lastiger bij Microsoft Word voor iPad. Je moet het document eerst goed voorbereiden voor je ze toevoegt. Wil je de afbeelding centreren, dan moet je eerst de uitlijning aanpassen en dan pas voeg je de afbeelding toe. Foto's haal je uit je Camera Roll. Zodra de afbeelding geplaatst is, is de uitlijning niet meer aan te passen. Dat is erg irritant.

Wat het maken van documenten betreft, is Word voor iPad meer geschikt om ruwe versies mee op te zetten dan volledige documenten te schrijven. Zeker als je ook met afbeeldingen werkt, is het gewoon prettiger om een muis te gebruiken. Jammer, want de aanwezigheid van real-time editing zou buitengewoon geschikt zijn voor samenwerkingsprojecten.

Hoe zit het met de synchronisatie met OneDrive? Die OneDrive-integratie werktperfect. Al je wijzigingen worden opgeslagen en gesynchroniseerd zodra je het document verlaat. Helaas is de app alleen maar bruikbaar als je een Office 365-abonnement hebt.

Alleen nuttig met Office 365

Zonder Office 365 abonnement, werkt Microsoft Word voor iPad alleen als viewer. Zelf documenten maken en bewerken is niet mogelijk.

Met het abonnement is de app handig om snel wijzigen te maken in teksten. Het bewerken van beelden is lastiger, maar het is te leren als je er wat tijd insteekt. Gebruik je Microsoft Word maar af en toe, dan voegt deze app weinig toe en hou je het beter bij Apple's Pages. Heb je echter al een Office 365 abonnement, dan is dit dé app voor jou.

VOOR

  • Goed voor ruwe versies
  • OneDrive synchronisatie
  • Met meerdere mensen aan één document werken
  • Heeft alle gereedschappen

TEGEN

  • Zonder abonnement slechts viewer
  • Beeldbewerking is frustrerend

Ook beschikbaar voor andere besturingssystemen

Programma is beschikbaar in andere talenBeoordelingen about Microsoft Word

Heeft u geprobeerd Microsoft Word? Wees de eerste om uw mening te verlaten!


Advertentie

Verken Apps

Advertentie

De wetten inzake het gebruik van software verschilt per land. We moedigen het gebruik van dit programma niet aan of keuren het niet goed als het in strijd is met deze wetten. Softonic kan een vergoeding ontvangen als u klikt op een link of één van de producten aanschaft die hier worden weergegeven.